Anderen over ons

Ervaringen van onze opdrachtgevers

Joost en Irma van Laarhoven

Restauratie, verbouwing en historisch waardestellend onderzoek Houtrijk 4 Nuenen

Inge en Hans dagen elkaar uit. Beter gezegd: ze vullen elkaar aan. Met oog voor ieder detail en een luisterend oor, hebben we ons mooie project samen met hen gerealiseerd.

Hun flexibiliteit, creativiteit en bevlogenheid, maakten deze uitdaging tot een enorm succes. We zijn erg blij met het resultaat.

Magdaleen Kroese van Stichting Kilimanjaro Wonen

Over Oude Langstraat 66 Tilburg

Wat de rapportages bijzonder maakt voor ons als architect is de link die wordt gelegd naar het nieuwe toekomstige gebruik: op wat voor manier kun je een monument behouden voor de toekomst en toch geschikt maken voor een andere functie. Behalve een mooi naslagdocument heb je dus ook een praktisch instrument in handen.

De rapportages die IDEN voor onze opdrachtgevers heeft gemaakt waren in eerste instantie nodig voor wijziging bestemmingsplan. Maar we hebben ze daarnaast ook één op één kunnen gebruiken voor het aanvragen van restauratiesubsidie. De zorgvuldige omschrijving van de nodige bouwkundige ingrepen om het monument in goede staat te brengen heeft steeds geleid tot toekenning van de subsidie. Een grote meerwaarde dus!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Contact

Marleen van Amerongen en Bas Poell

Over Villapark Eindhoven

We hadden het niet beter kunnen treffen dan met Inge en Hans.

Met Inge kwamen we in contact omdat we een historische rapportage wilden maken van ons gekochte huis uit 1910. Aangezien zij veel op dit vlak doet en ook in allerlei monumentencommissies zit, hadden we al snel in de gaten dat we goed zaten. Behalve een grondige analyse van het huis (afkrabben verf, onder planken kijken, achter balken etc), volgde een lange zoektocht naar de architect aangezien ons die niet bekend was. Hieruit bleek meteen de vasthoudendheid van Inge. Zij moet en zal de onderste steen boven krijgen. Heerlijk als iemand dit voor je doet en ontzorgt. Zo ook met alle prachtige rapportages die we ontvingen.

Vervolgens maakten we de stap om een architect te zoeken om ons te helpen bij de renovatie van het oude pand en een nieuw aanbouw passende in het geheel. Ze kende het huis al van binnen en buiten en de mooie voorbeelden van ander werk overtuigden ons snel.

In het uitvoeringstraject kwam ook Hans in beeld. In feite hadden we mazzel omdat hij al vaker meekeek en Hans weer heel veel gevoel heeft voor nieuwbouw en dat te combineren met het oude. Hans kan fantastisch schetsen en deed dit vaak tijdens de denkfase wat ons heel erg hielp om dingen voor ons te zien. Er volgde een intensief proces, waarin we ons écht klant hebben gevoeld, maar ook zeer gesteund door hun kennis en creativiteit.

Daarnaast zijn ze –net als wij- perfectionisten. Dat kan lastig zijn, maar je begrijpt elkaar wel beter. Zij hebben ons kunnen behoeden voor mindere keuzes en ons uitgedaagd wat verder te kijken en daarnaast eindeloos geduld gehad.

Uiteindelijk hebben we samen een prachtig plan gemaakt, dat voelde prima. Vergunningen aanvragen en een dergelijk traject begeleiden kunnen ze als de beste want ze kennen het werk van beide kanten. Heerlijk.