Luciferstraat Eindhoven – herindeling en uitbreiding stadswoning

Projectbeschrijving

De bewoners van een atelierwoning aan de Luciferstraat in het centrum van Eindhoven vonden de dynamiek van de binnenstad zo aantrekkelijk dat zij liever de indeling van hun huis wilden aanpassen dan te gaan verhuizen.

De drielaagse woning is daarom gestript tot het casco en vervolgens opnieuw volgens hun wensen opgebouwd.

Een belangrijke toevoeging is een extra verdieping op het dak met een flinke daktuin, die uitkijkt over het plein en naar het park.

Daarnaast werd de routing intern zo aangepast dat de trappen op elkaar aansluiten. Een nieuwe inpandige badkamer met Japans bad heeft matglazen wanden waardoor het licht gefilterd naar binnenvalt. Verder zijn de ruimtes zo min mogelijk ingedeeld, alleen dempt een tochtportaal op de begane grond het geluid van buiten en vormt een buffer voor de warmte.

De vormgeving van het uiterlijk van de dakopbouw is afgestemd met Paul Diederen, samen met Michel Schutgens, de oorspronkelijke architect van de bebouwing aan het plein.

referentie opdrachtgevers .

Project Details

Opdrachtgevers

A. Kersten en H. van Doveren

Aannemer

Buytels Bouwbedrijf