Nieuws

03jun

Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!

Gisteren heeft Inge haar boek gepresenteerd (en gesigneerd) in boekhandel van Piere in Eindhoven. Het boek is daar nu ook officieel in de verkoop. Ondanks de hitte waren er toch veel belangstellenden op af gekomen. Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!  
01jun

Morgen gaat het cellofaan eraf!

Jaaa, we hebben natuurlijk al even gekeken, maar morgen is de officiële presentatie van het boek dat Inge de Neef van ons bureau over Paul Briët schreef! Om 14:00 uur in een heerlijk koele ruimte bij van Piere met een praatje en een drankje. Zie ook deze link voor de uitnodiging. We zien je graag […]
31mei

Verbouwing en optopping Luciferstraat 5 Eindhoven

Deze oorspronkelijk door Diederen en Schutgens ontworpen atelierwoning werd van onder tot boven gestript. Daarna weer ingevuld en aangevuld met een dakopbouw. Vorige week was de oplevering en nu is fotograaf Bas Gijselhart bezig het project te fotograferen. Hier de eerste foto:  
31mei

HWO Boerderij Broekstraat Best

Voor dit Rijksmonument aan de Broekstraat in Best gaan we een waardestellend onderzoek doen, een restauratieplan maken en de eventuele verbouwingen vormgeven en uitwerken.
  • On 31 mei 2019
  • best, boerderij, restauratie, rijksmonument, waardestellend, waardestelling
  • Read More
01apr

Paul Briët 100 jaar tijdloze architectuur

Binnenkort is het zover! Uitgever Lecturis/Dato is de laatste hand aan het leggen aan ons boek Paul Briët – 100 jaar tijdloze architectuur. Eind april, begin mei ligt het in de boekwinkel.
12mrt

HWO Sint Jozefkerk te Weert

Voor Quattro Bouw & Vastgoed Advies maakten wij deze waardestellende rapportage van de Sint Jozefkerk te Weert, een Rijksmonument van de architect Alfons Boosten.
  • On 12 maart 2019
  • Boosten, historische, kerk, rijksmonument, Sint Jozefkerk, waardestellend, waardestelling, weert
  • Read More
01okt

Historisch onderzoek boerderij De Bleeck 15 Waalre

Op verzoek van Maria en Ad Kapteijns maakte IDEN Onderzoek deze rapportage, die zowel de geschiedenis van de boerderij als van haar laatste bewoners in beeld brengt. Maria Kapteijns maakte de ets voor de kaft.
21dec

Over ons logo

De basis van ons logo is een uitsnede van een raam van de Sidi Sayeed moskee in Ahmedabad in India. Wij voelen ons er allebei wel bij. Het sluit aan bij Inges jeugd in Iran, waar dit soort filigraine afscheidingen in traditionele gebouwen veel voorkomt. De organische vormen, de suggestie van groei en de twee […]
19dec

Publicatie Plakstraat

Ons onderzoek naar de vakwerkhuizen aan de Plakstraat te Sittard is gepubliceerd in het Historisch jaarboek voor het Land van Swentibold 2017. Lees hier de volledige tekst
19okt

Logo in hout gelaserd

Als het equivalent van een ‘eerste steen’ lieten wij ons (nieuwe) logo in eikenhout laseren. Twintig bij twintig centimeter, maar zo lijkt hij wel manshoog.