Nieuws

20aug

HWO De Lichtenberg te Weert

Voor de Stichting Horne Quartier maakten wij dit historisch waardestellend onderzoek van het openluchttheater en rijksmonument ‘De Lichtenberg’ te Weert van architect Pierre Weegels. We hopen dat deze mooie omgeving en dit uitzonderlijke theater weer binnen afzienbare tijd in haar volle glorie zal herrijzen.
03jun

Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!

Gisteren heeft Inge haar boek gepresenteerd (en gesigneerd) in boekhandel van Piere in Eindhoven. Het boek is daar nu ook officieel in de verkoop. Ondanks de hitte waren er toch veel belangstellenden op af gekomen. Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!  
01jun

Morgen gaat het cellofaan eraf!

Jaaa, we hebben natuurlijk al even gekeken, maar morgen is de officiële presentatie van het boek dat Inge de Neef van ons bureau over Paul Briët schreef! Om 14:00 uur in een heerlijk koele ruimte bij van Piere met een praatje en een drankje. Zie ook deze link voor de uitnodiging. We zien je graag […]
31mei

Verbouwing en optopping Luciferstraat 5 Eindhoven

Deze oorspronkelijk door Diederen en Schutgens ontworpen atelierwoning werd van onder tot boven gestript. Daarna weer ingevuld en aangevuld met een dakopbouw. Vorige week was de oplevering en nu is fotograaf Bas Gijselhart bezig het project te fotograferen. Hier de eerste foto:  
31mei

HWO Boerderij Broekstraat Best

Voor dit Rijksmonument aan de Broekstraat in Best gaan we een waardestellend onderzoek doen, een restauratieplan maken en de eventuele verbouwingen vormgeven en uitwerken.
  • On 31 mei 2019
  • best, boerderij, restauratie, rijksmonument, waardestellend, waardestelling
  • Read More
01apr

Paul Briët 100 jaar tijdloze architectuur

Binnenkort is het zover! Uitgever Lecturis/Dato is de laatste hand aan het leggen aan ons boek Paul Briët – 100 jaar tijdloze architectuur. Eind april, begin mei ligt het in de boekwinkel.
12mrt

HWO Sint Jozefkerk te Weert

Voor Quattro Bouw & Vastgoed Advies maakten wij deze waardestellende rapportage van de Sint Jozefkerk te Weert, een Rijksmonument van de architect Alfons Boosten.
  • On 12 maart 2019
  • Boosten, historische, kerk, rijksmonument, Sint Jozefkerk, waardestellend, waardestelling, weert
  • Read More
01okt

Historisch onderzoek boerderij De Bleeck 15 Waalre

Op verzoek van Maria en Ad Kapteijns maakte IDEN Onderzoek deze rapportage, die zowel de geschiedenis van de boerderij als van haar laatste bewoners in beeld brengt. Maria Kapteijns maakte de ets voor de kaft.