Kleurenkaart Reigerlaan

Kleurenkaart Reigerlaan

[rev_slider alias=”kleurenkaart”]

Deze kleurenkaart met in echte verf opgezette kleurmonsters vonden wij via internet in een antiquariaat in Praag na een zoektocht naar de oorspronkelijke kleuren van de klaslokalen van de Nutsschool aan de Reigerlaan te Eindhoven.

Uit de briefwisseling van Hanrath blijkt uit een potloodaantekening dat de kleur groen no.7 Matolin, die voor de muren van schoollokalen is voorgesteld, ook bij de radiatoren moet worden toegepast. Uit onderzoek blijkt dat Matolin een zgn. waterolieverf is (tempera) die door Hall’s Distemper in Hull werd geproduceerd en in Nederland ook populair was.

Kleur no.7 is olive green, rechtsonder op de kleurenkaart.

De zgn. Leporello (uitvouwbare kaart) geeft verder nog een aantal suggesties voor toepassingen in de huiselijke sfeer.

 

Opdrachtgever

DiederenDirrix Architecten

 

Onderzoekperiode

April 2016

 

  • On 6 augustus 2017

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *