Villa Artemis

Projectbeschrijving

Om het mogelijk te maken deze 19e eeuwse villa per verdieping te verhuren is ze uitgebreid met een trappenhuis aan de achterzijde. Oorspronkelijk lag de ingang aan de rechtergevel en moest de villa via een bruggetje over de Keizersgracht bereikt worden. Nu wordt de bezoeker door een luifel geleid naar de nieuwe entree achterom. De gebruikte materialen, glas, hout en aluminium vormen een modern contrast met de oude met portlandcement gestucte gevel. Voor de lichttoetreding op de zolderverdieping is er een daklicht toegevoegd. De drie zinken oorspronkelijke oeuil de boeuf dakkapellen zijn vernieuwd. In het interieur zijn de oorspronkelijke plafonds hersteld en is de in het pand aanwezige kluis omgezet tot pantry. De gouden hertenkoppen op de voorgevel zijn in ere hersteld en verwijzen naar de naamgever van het pand de jachtgodin Artemis.

Project Details

Ontworpen bij Slagter en van Niedek architecten.

Opdrachtgevers

Den Hurk BV Eindhoven

Bijzonderheden

Gemeentelijk monument